Monday, 23 April 2018

author photo
Resepi Air Jagung Yang Melariskan Air Balang – Air jagung memang mendapat tempat dikalangan penggemar jus buah-buahan di Malaysia. Kali ini saya hendak bercerita tentang kisah bagaimana seorang graduan kejuruteraan berjaya menarik perhatian penggemar jus buah-buahan dalam negara.

Resepi Air Jagung Yang Melariskan Air Balang

Di bawah ini saya sudah senaraikan bahan-bahan dan juga cara menyediakan air jagung ini. Jom ikut resepi air jagung ini!

Bahan-bahan yang diperlukan:

1. Air RO 3-4 Liter.
2. ½ botol pati jagung double lion 495ml.
3. 3 tin susu pekat dairy champ.
4. 3 tin susu cair dairy champ.
5. 1 sudu kecil pewarna merah.
6. 1 sudu kecil perisa jagung.
7. 1 tin sweet corn ayam brand
8. 1 beg ais kiub.
9. 2 sudu garam halus.

Cara-cara menyediakannya:

1. Masukkan air RO dalam balang air yang berkapasiti 30 liter.
2. Masukkan susu pekat dan susu cair. Kacau sekejap.
3. Masukkan pati jagung.
4. Masukkan pewarna dan perisa jagung. Kacau sekejap.
5. Masukkan sweet corn ayam brand.
6. Masukkan garam dan kacau.
7. Masukkan ais kiub 1 beg.
8. Selesai.

Tuangkan kedalam gelas bersama ketulan ais. Boleh juga diletakkan aiskrim vanila diatasnya.

Saya harap anda dapat pelajari sesuatu dari tips yang saya kongsikan hari ini. Untuk ketahui lebih banyak strategi bisnes air balang, boleh ketahuinya dibawah ni..


Nak minum tuangkan dalam gelas yang ada ketulan ais, letak pulak aiskrim atas dia. Pehh heaven ni, selamat mencuba!

This post have 0 komen


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement