Sunday, 6 May 2018

author photo
Tips untuk berniaga air balang. Mula mula saya nak berniaga air balang tepi jalan rasa risau juga..

Takut tak da orang nak beli..

Ye la kan jarang jarang orang berniaga air balang sahaja..Kebiasaannya jual air mesti ada makanan juga..


Tapi alhamdulillah dah mula jual ada juga orang singgah nak beli..

Kami nak share tips untuk kawan kawan yang nak cuba berniaga air balang tepi jalan..

  1. Warna air tu mesti menarik dan terang..Kalau orang tengok nampak sedapnya.. Contohnya buat air bandung letak la lebih sirap..Susu pun kena la balance dengan sirap tu..
  2. Air batu agak agak dah cair boleh la tambah bagi nampak macam baru buat..Jadi orang tengok nampak terliur je...Nak pulak musim panas ni kan..
  3. Pemilihan air yang hendak jua tu penting Untuk tarik ramai orang datang ke gerai kita..Sebagai contoh jual la air yang tengah viral sekarang atau air buah..Ramai yang suka kalau air buah kan..Elakkan jual semua air kordial tau..Sebab kadang kadang pelanggan ni nak beli air yang dari jauh dah nampak sedapnye..


Ni la 3 tips dari kami..

Semoga memberi manfaat yek..

[ Baca juga ] - Rahsia Bisnes Air Balang

Coretan - Akak Penjual Air Balang

This post have 0 komen


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement